Norra Järnvägsgatan 35, Ljusdal

Instagram

Small tree

Om La Banca

Prosciutto di Parma, Mozzarella Bufala, Pasta Gragnano, Risotto Veronese, Salami Felino, Pecorino med tryffel, Chevre med valnötter…ja listan av goda smaker kan göras lång men kort och gott; Detta är La Banca.

Välkommen att njuta av våra utvalda delikatesser och av våra viner.

2011 byggde och murade jag upp Pomeranshuset, ett Italieninspirerat murat orangeri anlagt på vår tomt förvisso centralt men ändock i ett villakvarter. Hela idén var sprungen ur mitt intresse för italienska renässansträdgårdar. När jag slog upp portarna våren 2012 och bjöd in till Grand Opening förstod jag nog inte riktigt vad jag hade skapat men jag fattade ganska direkt att det var något som flera många flera kommer att tycka om. Delikatessförsäljningen ökade högt över vad vi klarade av och man efterfrågade mer och mer ett året runt öppet. Där någon gång föddes tanken om en renodlad centralt belägen Deli och Vinbar!


La Banca har funnits i mitt sinne under några år, tumlat runt, finslipats, kortats in och justerats till att bli precis som jag vill presentera henne; en blandning mellan en toscansk Enoteca, en lite stökig saluhall och en flärdig elegant vinbar. La Banca som namn flörtar med husets historia då det i lokalen varit bank sedan 40-talet. 

Välkommen till La Banca

LA BANCA OST & VIN no1

LA BANCA BRÄDA no1

LA BANCA PASTA no1