VINPROVNINGAR

VINPROVNINGAR

VINPROVNINGARNA är igång

31 januari hade vi en provning av 7 olika Chardonnay viner. Vi startade med en Blancs de Blanc champagne från Pierre Peters för att därefter gå till en frisk fruktig oekad Langhe Chardonnay och via en klasssisk vit Bourgogne över till Chablis, därefter 2 smöriga amerikanare med ekfatskaraktär. Vi avrundade med en dyrgrip från Louis Jadot. En toppen Tisdagkväll!

Nästa provning är Pinot Noir tisdag 28/2 (Fullsatt). Platser finns på resterande tre; 28/3, 25/4 och 23/5

Vår ambition med ’Tisdagsprovningarna’ är dels så klart att ge er en trevlig tisdagkväll med goda viner och mat om än förpackad med lite kunskap om vin och vinmakning. Vi vill också ge er en upplevelse av hur en och samma druva kan skilja sig så ofantligt åt i glaset; terroir, vinmakning, ekfat, batonage, skalmaceration är bara några begrepp vi kommer stöta på i konsten att göra vin.

Vi provar 7 viner inklusive ett introduktionsvin som hänger samman med kvällens tema. Antipasti serveras vid ankomst och under provningens gång serveras en varmrätt (pasta eller pizza).

Välkommen att boka upp er på någon av de fem Tisdagsprovningarna. Först ut är Chardonnay tisdag 31 januari 18.30-21.00.

Ge bort 1 provning eller ett paket med flera som julklapp eller present.

Pris 795 kr (minst antal deltagare 8 personer) Plats La Banca

Anmälan görs till info@labanca.se , mobil 072 535 9070 eller 070 663 9070.

...................................................................................................................................................................................

Tisdag 31 januari 18.30-21.00

Chardonnay – från klassiskt ’vit Bourgogne’ till smöriga amerikanare.

Introvin; en blanc de blanc Champagne

Område vi belyser under kvällen: Om druvan, om att göra vita viner, batonage, sur lie, malolaktisk jäsning, klassificering/regelverk Bourgogne, Chablis

6 Viner;

Luna d'Agosto, Ca 'del Baoi, Lange Piemonte Italien

Petit Chablis, Le Domaine d'Henri, Chablis Frankrike

Bourgogne Chardonnay rèserve, Nuiton-Beaunoy, Bourgogne Frankrike

Merf Chardonnay, Ste Michelle Wine estate, Columbia Valley, Washing state USA

Bread & Butter Chardonnay, Bread & Butter, Kalifornien USA

Saint-Aubin Blanc, Louis Jadot, Côte de Beaune, Bourgogne Frankrike

 

Tisdag 28 februari 18.30-21.00

Pinot Noir – den kräsna svårtämjda druvan som ger en av våra mest exklusiva viner

Introvin; Champagne på Pinot Noir (Andre Clouet)

Områden vi belyser under kvällen; Om druvan, om att göra röda viner, klassificering/regelverk Bourgogne, Bourgogne geografi/plotter, skalmaceration, Nya världens prisbelönta PN, alla kloner från PN

6 Viner;

Punt Road Pinot Noir, Punt Road, Yarra Valley Australien

'Ein kleines fass' Sankt Laurent, Weingut Zahel Österrike

Dog Point Pinot Noir, Dog Point, Marlborough Nya Zeeland

Haus Klosterberg Pinot Noir, Markus Molitor, Mosel Tyskland

Bourgogne Pinot Noir, Domaine de Montille Bourgogne Frankrike

Neiss Glockenspiel Spätburgunder, Weingut Neiss, Pfalz Tyskland

 

Tisdag 28 mars 18.30-21.00

Nebbiolo – Piemontes stolthet

Introvin; Lange Bianco (fr Budbreak)

Områden vi belyser under kvällen; Om druvan, om tanniner och hur tanniner kan förhöjas av hetta i maten och hur något smörigt fett balanserar tanninerna, Barolos 11 kommuner, Barolo boys

6 Viner:

Langhe Nebbiolo, Gheppio, Terre del Barolo Piemonte Italien

Tei Rosso di Valtellina DOC, Sandro Fay, Lombardiet Italien

Borgogno No Name, Giacomo Borgogno, Piemonte Italien

Barbaresco San Stunet, Piero Busso, Piemonte Italien

Barolo del comune de la Morra, Crissante Alessandria, Piemonte Italien

Borgogno Barolo Riserva, Giacomo Borgogno, Piemonte Italien

 

Tisdag 25 april 18.30-21.00

Cabernet Sauvignon och hans släktingar och vänner

Introvin; Mulderbosch rosévin

Områden vi belyser under kvällen; Om druvan, om ekfat (gamla nya franska amerikanska) om Bordeaux och skillnader västra och östra stranden, 1866 års klassificering, Cabernet Sauvignon i Nya världen, om blend med Merlot, Cab fr, Petit Verdot

6 Viner:

Château Balac 2014, Château Balac, Haut-Medoc, Bordeaux Frankrike

Kaiken ultra Cabernet Sauvignon, Kaiken, Mendoza Argentina

Jester Cabernet Sauvignon, Mitolo Wines, McLaren Vale Australien

Les Picasses Chinon Cabernet Franc, Domaine Jean Maurice Raffault, Loire Frankrike

Château Bernadotte 2016, Château Bernadotte, Haut-Medoc, Bordeaux Frankrike

Vaso Cabernet Sauvignon 2016, Dana estates, Napa Valley USA

 

Tisdag 23 maj 18.30-21.00

Sangiovese – ‘Jupiters blod’ från Chianti classico, Brunello di Montalcino till Super toscanare

Introvin; Rosé på sangiovese

Områden vi belyser under kvällen; Om druvan, ’classico eller IGT’, vingårdslägen sätter priserna, historien kring Chianti classico (svarta tuppen), Fiasco flaskorna, Super Tuscany

6 Viner:

Campo Pietra Disincanto, Campo Pietra, Toscana Italien

Rancia Chianti Classico Riserva DOCG 2018, Fattoria di Fèlsina, Toscana Italien

La volpe e l'uva, Ricasole, Bolgheri Italien

Brunello di Montalcino, Agricoltori del Chianti Geografico, Toscana Italien

Chianti Ruffina, Fattoria Selvapiana, Toscana Italien

Chianti Classico 2015 DOCG, Fattoria di Petroio, Toscana Italien

 

 

BOKA BORD »

 

 

Om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Har du vidare funderingar kring hur cookies används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder endast cookies i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera